Een zakelijke autoverzekering: hoe stel je die samen?

Heb jij als ondernemer een bedrijfswagen? Dan moet je deze van een verzekering laten voorzien. Dat is niet alleen een plicht die je hebt, het is ook iets waar je voordeel van kunt hebben. Het is dan echter wel belangrijk dat je de juiste polis kiest. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk; kies je bijvoorbeeld voor de laagste premie of is het goed om geen enkel risico te nemen en altijd voor een allriskverzekering te gaan? Het antwoord ligt in het midden. Wij laten je graag zien welke criteria je zou moeten hanteren wanneer je een verzekering voor je bedrijfsauto wilt samenstellen waar je de vruchten van zult plukken. 

Een polis kiezen: kijk altijd naar de leeftijd van je auto 

Vaak denken mensen dat ze moeten kijken naar het merk van hun wagen wanneer ze een polis willen afsluiten. Dat is echter niet de juiste aanpak. Beter is het om te kijken naar de leeftijd van je wagen wanneer je bijvoorbeeld een vrachtwagenverzekering afsluiten wilt. Je verzekeraar hanteert namelijk drie leeftijdscategorieën en heeft voor elke groep een passende polis gemaakt. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Naarmate je auto ouder wordt, neemt de dagwaarde af. Op het moment dat je schade hebt opgelopen, komt de vraag aan bod of het nog de moeite waard is om deze schade te herstellen. Je bereikt op een bepaald moment namelijk het punt dat het niet meer uit kan om je wagen te herstellen, omdat de dagwaarde lager is geworden dan de kosten die de reparatie met zich meebrengt. In dat geval is het beter om een andere auto te kopen. Let daar dus goed op. 

Welke opties zijn er als je een verzekering wilt kiezen? 

Omdat er drie leeftijdsgroepen zijn, zijn er ook drie soorten basisverzekeringen. De eerste is geschikt voor wagens van maximaal zes jaar oud. Deze all risk verzekering dekt alle vormen van schade, dus ook wanneer je deze zelf veroorzaakt hebt. Is je wagen zes tot negen jaar oud, dan heb je meer baat bij de WA+ Beperkt Casco verzekering. Met deze polis profiteer je nog altijd van een uitgebreide dekking, maar je kunt er geen schade mee herstellen die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Tot slot is er ook nog de WA-basisverzekering. Deze polis wordt vaak gekoppeld aan wagens van negen jaar of ouder. Je voldoet met deze verzekering aan je plicht, maar je kunt er geen schade mee laten uitkeren. Het spreekt voor zich dat deze premie met een lage maandelijkse premie komt.

Vergeet niet om ook de aanvullende opties te bekijken 

Een goede verzekering is er een die geheel op jouw wensen is afgestemd. Ga je bijvoorbeeld een bestelautoverzekering zzp afsluiten, dan kun je ook nog aanvullende opties toevoegen. Deze zijn niet verplicht, maar ze zorgen er wel voor dat je geld kunt besparen en dat je meer uit je verzekering haalt. Je kunt bijvoorbeeld een inzittendenverzekering toevoegen. Met deze polis dek je de schade die je passagiers hebben opgelopen. Een andere populaire keus is pechhulp. Met deze polis kun je altijd assistentie krijgen wanneer je onderweg met pech aan de kant van de weg komt te staan. Er komt dan gelijk een monteur naar je toe om je te helpen. Lukt dit niet, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen. Zo loop jij niet meer vertraging op en kun je je klanten alsnog op tijd van dienst zijn. Kijk op de site van je verzekeraar voor meer info.

Geef een reactie